Lepšie ako tatarák

pre 5 ľudí

  • 5x mrkva
  • 3x červená repa malá
  • 6x sušené paradajky naložené v oleji
  • 2 lyžička hnedé miso
  • ½ lyžičky sušenej červenej papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 - 3 štipky cibuľového prášku
  • 1 štipka Turmeric prášku(kurkuma)
  • 1 lyžička tekvicového oleja
  • podľa potreby štipka organic himalájskej soli


pre tých čo majú radi jedlo pálivé:

  • 1 štipka chilli prášku
  • 2 štipky rasce či kmínového prášku


Mrkva a červenú repu odšťavíte v odšťavovači a šťavu si uchováme na dofarbenie zmesi a zvyšok môžeme vypiť na obed, alebo použiť na čokoľvek iné. Z prístroja vyberieme do misky odšťavenú hmotu a do robota vložíme všetky ostatné uvedené ingrediencie (olej pridávame ako posledný). Všetko spolu rozmixujeme do pasty, ktorú potom vmiešame do pripravenej hmoty z repy. Ak je zmes suchá a nemá červenú farbu, prilejeme červenú šťavu z repy.

Rastlinný tatarák možno servírovať v hlávkovom listu a posypaný cibuľkou, konopnými semienkami bez šupky, sušenú cibuľou, atď