Ryža-neryža kuracie rezančeky bez kurčaťa
pre dvoch ľudí
Ryža:
- 1 malá hlávka kapusty či štvrtka / polka gigantu / okrúhlice / karfiolu
- 1 hrsť kešu orieškov či brazílskych orechov
- 1 lyžička bio olivového oleja
- 1 štipka organic himalájskej soli
- 1 štipka muškátového orieška
- 1 štipka korenia - nemusí byť
Všetko nasekáme na malé časti v robotovi a ak je kapusta moc vodnatá, vytlačíme vodu z namixovanej "ryžy" cez vrecúško na mlieko z orechov.
Ak si chceme urobiť ryžu z bylinkami stačí pridať bazalku, oregano či rozmarín.
Rezance:
- 300g hlivy ustricovej - umyjeme a huby nasiaknuté vodou poriadne vytlačíme až budú zase relatívne suché
- 3 štipky organic himalájskej soli
- 2 štipky sušeného tymianu
- 1-2 štipky Turmeric-kurkumy
- 1-2 štipky sušeného cesnaku
- 1 štipka kajanského korenia
- 1-2 štipky mletej papriky
- 1 lyžička shoyu bio omáčky
- 1 zmes korenia bez soli na kurča
Huby natrháme na kúsky s ďalšími prísadami dobre premiešame. Podávame s ryžou.
Pokračovať v čítaní