Mrkvová vianočná torta
Na krustu
- 2 hrnčeky vlašských orechov (vopred namočené najmenej na 8h)
- 1 hrsť sušených datlí
- 1 vanilkový struk - z neho strácajú vanilkové boby
- štipka Bio Himalájskej soli
Všetky ingrediencie rozmixujeme v robotovi, ak je hmota moc vlhká, vytlačíme mlieko z pomletých orechov. Vzniknutú hmotu podobnú cestu vytvarujeme do placky či vmačkáme do dna tortovej nádoby.
Náplň
- 5 mrkiev nastrúhaných na strúhadle alebo v robotovi
- 1 hrnček kešu orieškov
- Bio agáve sirup, Bio kokosový palmový cukor alebo Organic Lucuma prášok (aj med)
- 1 lyžička vanilkových bôbov
- štipka Bio Himalájskej soli
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička muškátového orieška
- 1/4 lyžičky klinčekov namletého
- ½ lyžičky namletého zázvor
- 2 štipky turmeriku(kurkumy) na zafarbenie
- 2 lyžice bio kokosového oleja
Všetky ingrediencie rozmixujeme a až na konci do mixéra pridáme bio kokosový olej a prípadne dochutíme. Vzniknutú náplň potom pridáme do tortovej nádoby na už pripravenú krustu (popr. nalejeme na vytvarovanú krustovou placku).