Lepšie ako tatarák
pre 5 ľudí
- 5x mrkva
- 3x červená repa malá
- 6x sušené paradajky naložené v oleji
- 2 lyžička hnedé miso
- ½ lyžičky sušenej červenej papriky
- 1 strúčik cesnaku
- 2 - 3 štipky cibuľového prášku
- 1 štipka Turmeric prášku(kurkuma)
- 1 lyžička tekvicového oleja
- podľa potreby štipka organic himalájskej soli
pre tých čo majú radi jedlo pálivé:
- 1 štipka chilli prášku
- 2 štipky rasce či kmínového prášku
Mrkva a červenú repu odšťavíte v odšťavovači a šťavu si uchováme na dofarbenie zmesi a zvyšok môžeme vypiť na obed, alebo použiť na čokoľvek iné. Z prístroja vyberieme do misky odšťavenú hmotu a do robota vložíme všetky ostatné uvedené ingrediencie (olej pridávame ako posledný). Všetko spolu rozmixujeme do pasty, ktorú potom vmiešame do pripravenej hmoty z repy. Ak je zmes suchá a nemá červenú farbu, prilejeme červenú šťavu z repy.
Rastlinný tatarák možno servírovať v hlávkovom listu a posypaný cibuľkou, konopnými semienkami bez šupky, sušenú cibuľou, atď