Organic Shop

Kakaové maslo RAW&BIO 300 g

  • Weight: 300 g
  • Balenie: 1 ks

Availability: Na sklade

16,99 €


Krátky popis

Organické kakaové maslo je získavané z oleja uvoľneného pri stlačení kakaovej drte. Má lahodnú arómu a chuť podobnú čokoláde a je často používané ako zložka prípravkov pre starostlivosť o pleť, ako sú mydlá a pleťové vody. Ďalej sa vyskytuje v receptoch superpotravín, v surovej čokoláde, v pečive, atď.

Kakaové maslo RAW&BIO 300 g

Double click on above image to view full picture

Zmenšiť
Zväčšiť

Viac pohľadov

Zloženie

100% čisté surové (raw) kakaové maslo v bio kvalite

Popis produktu

Organické surové kakaové maslo je rýchly zdroj energie, bez trans-nasýtených tukov, hydratuje pokožku, opaľovanie, znižuje viditeľnosť jaziev a strie.

Väčšinu z kakaového masla (57 - 64%) predstavujú nasýtené mastné kyselíny, ktoré však nie sú trans-nasýtené a nemajú škodlivé účinky na zdravie, ale namiesto toho predstavujú kvalitný zdroj rýchlej energie. Medzi nimi je prevládajúca kyselina stearová.

Kakaové maslo neobsahuje sacharidy alebo bielkoviny, medzi minerálmi a vitamínmi je badateľné iba draslík a vitamín E. Kakaové maslo je kľúčovou zložkou akejkoľvek čokolády, a je tiež dobré pre prípravu ďalších, najmä surových dezertov.

Je tiež vhodné pre externé použitie, pretože hydratuje pokožku, zanecháva ju jemnú a hodvábnu. Toto môže čiastočne ochrániť pokožku pred spálením v letných mesiacoch a dáva jej krásne hnedé opálenie. Výhody kakaového masla: poskytuje rýchly zdroj energie neobsahuje trans-nasýtené tuky hydratuje a vyživuje pokožku prispieva ku krásnemu opáleniu zníženie tvorbu jaziev a strií

Prečo RAW Kakao?Ak je kakao považované za potravinu Bohov, potom je kakaové maslo olejom Bohov. Naša kakaové maslo je vyrábané drvením kakaových bôbov za studena. Na farmách je braný koncept RAW vážne. Ponúkame iba potraviny, ktoré sú vyrobené pod 45 º C, čo je teplotné hranice, pri ktorej prekročení umierajú enzýmy a tým "umiera" aj daná potravina. Rovnako ako ďalšie kakaové výrobky (kakaové bôby drvené alebo celé, kakaový prášok, kakaová pasta) je aj kakaové maslo plné antioxidantov, tj. polyfenolov, katechínov a epikatechín, ktoré pomáhajú bojovať s voľnými radikálmi. Kakaové maslo je úplne čisté a bez mikróbov, stimuluje tvorbu fenyletylamín (PEA) a anandaminu.

Kakaové maslo je tiež prírodným zdrojom minerálnych látok, ako je mangán, zinok a meď, theobromín, železo, chróm, horčík a omega-6. Kakaové maslo neobsahuje uhľovodíky alebo bielkoviny, z minerálov a vitamínov je viditeľný iba obsah draslíka a vitamínu E.

Surové bio kakao maslo má vysokú stabilitu a dlhú trvanlivosť.

Použitie: Kakaové maslo je možné použiť ako pri pečení, tak do rôznych dezertov, čokolád, kokteilov, zmrzlín. Kakaové maslo je tou najlepšou výživou a ochranou kože proti UV žiareniu. Poskytuje okamžitú eufóriu zmyslom vďaka kakaovo sladkému arómu. Odporúčame ho používať na pokožku po každom osprchovaní. Kakaové maslo je možné použiť aj ako masážny olej. Rozpúšťa sa až pri vyššej teplote, preto je pri bežných teplotách tuhé. Na rozpustenie odporúčame maslo nakrájať na malé kúsky, dať ich do sklenenej misky a tú vložiť do misy s horúcou vodou.

Skladovanie: Skladujte na suchom mieste.

Ďalšie informácie

Certifikáty EU Organic
Výrobca Planet BIO

Štítky produktu

Pre oddelenie štítkov použite čiarky. Viacslovné frázy ohraničte apostrofmi (').