Organic Shop

Celkovo 6 položiek 7 z 7

na stránku
Strana:
  1. 1
  2. 2
Nastaviť zostupne

Špagety s omáčkou

25.12.2012 22:37

Špagety s omáčkou

pre dvoch

  • 4x mrkva
  • ¼ gigantu


Prístrojom Spiralizér ("spirall vegetable slicker") vytvoríme dlhé špagety, ktoré podľa potreby nastriháme či nožom porezať na kratšie rezance.

omáčka:

  • 1 hrnček slnečnicových semienok namočených 4h
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 2 -3 lyžičky nakrájaného zázvoru
  • 1 lyžička tamari
  • 2 lyžičky misa
  • ½ lyžičky jablčného octu alebo umeoctu
  • 1 lyžička medu
  • 2 štipky cibuľového prášku
  • 2 lyžičky bio olivového oleja
  • 1 hrnček vody a ďalej podľa potreby a hustoty


Všetky ingrediencie rozmixujeme v mixéri do hladka a potom hotovú omáčkou prelejeme a špagety pomiešame. Možno pridať nakrájané čierne olivy a posypať sezamovým alebo Organic konopným semienkom.

Omáčku možno pri pridaní viac vody či uberaním semienok použiť aj ako dressing do šalátov.

Pokračovať v čítaní

Štítky:

0 Comments | Kategória: Obedové variácie Autor: Martin Obert

Lepšie ako tatarák

20.12.2012 16:34

Lepšie ako tatarák

pre 5 ľudí

  • 5x mrkva
  • 3x červená repa malá
  • 6x sušené paradajky naložené v oleji
  • 2 lyžička hnedé miso
  • ½ lyžičky sušenej červenej papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 - 3 štipky cibuľového prášku
  • 1 štipka Turmeric prášku(kurkuma)
  • 1 lyžička tekvicového oleja
  • podľa potreby štipka organic himalájskej soli


pre tých čo majú radi jedlo pálivé:

  • 1 štipka chilli prášku
  • 2 štipky rasce či kmínového prášku


Mrkva a červenú repu odšťavíte v odšťavovači a šťavu si uchováme na dofarbenie zmesi a zvyšok môžeme vypiť na obed, alebo použiť na čokoľvek iné. Z prístroja vyberieme do misky odšťavenú hmotu a do robota vložíme všetky ostatné uvedené ingrediencie (olej pridávame ako posledný). Všetko spolu rozmixujeme do pasty, ktorú potom vmiešame do pripravenej hmoty z repy. Ak je zmes suchá a nemá červenú farbu, prilejeme červenú šťavu z repy.

Rastlinný tatarák možno servírovať v hlávkovom listu a posypaný cibuľkou, konopnými semienkami bez šupky, sušenú cibuľou, atď

Pokračovať v čítaní

Štítky:

0 Comments | Kategória: Obedové variácie Autor: Martin Obert

Celkovo 6 položiek 7 z 7

na stránku
Strana:
  1. 1
  2. 2
Nastaviť zostupne