Zloženie
BIO&RAW kakao, lucuma, datle, agáve nektár, himalájska soľ, vanilka
Popis produktu
Truffle s 90% kakaovou polevou a hodvábne jemnou náplňou, redefinujú zážitok z karamelu a dávajú superpotraviny na úplne novú úroveň.
Chutná kombinácia datlí a Lucumy s nízkym glykemickým indexom robia túto čokoládu nielen chutnou, ale zároveň aj prospešnou pre zdravie.
Lucuma je exotické subtropické ovocie rastúce v pobrežných údoliach Peru a Ekvádora. Má nádherne výraznú chuť, pre ktorú sa tradične používa pre docutenie zmrzlín a dezertov. Pre svoj vysoký obsah betakaroténu, železa, ako aj ďalších vitamínov a minerálnych látok bola Lucuma už odjakživa uctievané a pestovaná v celej Južnej Amerike.
Ďalšie ingrediencie karamelovej čokolády:
- Himalájska ružová soľ
Jedinečná forma soli ručne zbieranej v Himalájach z pod zemského povrchu. Tieto ložiská soli vznikli z pôvodných morí s pred miliónov rokov, soľ sa zbiera v čistej kryštalickej podobe. Himalájska soľ sa líši od rafinovanej soli a je nevyhnutnou pre zdravú funkciu organizmu.
- Organický surový (RAW) agáve nektár
Chutné a zdravé sladidlo s nízkym glykemickým indexom. Vzhľadom k nízkemu glykemickému indexu je odporúčaný diabetikom.
- Organické surové (RAW) datle
Datle pochádzajúce zo stredného východu sú unikátne pretože majú nízky glykemický index, čo je najlepšia voľba pre diabetikov. Majú vysoký obsah sacharidov, draslíka, vitamínu B6, kyseliny pantoténovej, niacínu, medi, horčíka a železa.
- Organické surové (RAW) kakao
Kakao je jedným z najznámejších látok na Zemi bohatých na antioxidanty. Je bohatým zdrojom železa a horčíka, potrebných pre zdravú funkciu srdca. Čokoláda obsahuje ďalšie chemické látky, ktorých povesť spája s láskou. Patrí medzi ne fenyletylamín, tryptofán, anandamid, ktoré sú chemické látky prirodzene vyskytujúce sa v mozgu a sú spájané s pocitom pohody.
Keď sa kakaové bôby pražia, všetky minerály a antioxidačné flavonoidy sú poškodené a telo ich nemôže absorbovať v ich plnom potenciály. Mnoho ľudí verí, že čokoláda má vysoký obsah kofeínu. Naopak kakao obsahuje len zlomok (0,2%) kofeínu, skladá sa hlavne z teobromínu, ktorý ma podobný stimulačný účinok ako kofeín avšak bez škodlivých vedľajších účinkov.
- Organická surová (RAW) vanilka
Aromatické vanilkové struky sú drvené v celku a sušené na slnku pre zvýraznenie chuti potravín, s ktorými sú zmiešané.
Nutričné hodnoty v jednej porcií (22g):
Nutričné hodnoty jednej dávky |
|
*ODD |
Energia |
110Cal |
|
Tuky celkom |
7g |
11% |
z toho nasýtené |
4,5g |
23% |
transmastné tuky |
0g |
0% |
Cholesterol |
0mg |
0% |
Sodík |
160mg |
7% |
Uhľohydráty celkom |
11g |
4% |
Vláknina |
2g |
8% |
Cukry |
5g |
|
Bielkoviny |
1g |
|
Vitamín A |
|
6% |
Vitamín C |
|
6% |
Vápnik |
|
6% |
Železo |
|
6% |
*ODD - odporučená denná dávka (založená na stravovaní s denným príjmom 2000cal
Ďalšie informácie
Certifikáty | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
---|---|
Výrobca | RighteouslyRAW |